Мсдос


Мсдос
сл.
операционная система MS DOS - первая версия - 1981 год

Hacker's dictionary. . 1999.

Look at other dictionaries:

  • ХМА — (анг. HMA, скр. од high memory area висока мемориска област) комп. кај МСДОС околина: првите 64 К од проширената меморија програмите што ги следат стандардите на спецификацијата на додатната меморија можат да ја користат како проширување на… …   Macedonian dictionary

  • атрибут — (лат. attributum) 1. главно својство, битна особина, обележје 2. комп. опис на особините на даден елемент во МСДОС и микрософт виндоус терминот атрибут покажува дека фaјлот е системски, само за читање или скриен во многу програми за обработка на… …   Macedonian dictionary

  • загубен кластер — (анг. lost cluster) кластер што оперативниот систем го обележил како да е во употреба, но во ФАТ табелата нема податок за негово поврзување со одреден фајл губењето на кластери најчесто се случува кога доаѓа до прекин на напојувањето со… …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.